1. Certificaten in de techniek
Met certificeringen kun je snel erkend opgeleid aan het werk. Het is hét antwoord op de vraag vanuit de arbeidsmarkt, aangezien de arbeidsmarktkrapte ons voor de voeten gaat lopen. Je kunt op specifieke onderdelen je certificaat halen, om jou snel, veilig en vakbekwaam aan het werk te laten gaan in de techniek.
Hieronder volgen een aantal certificaten die wij aanbieden:
-
Certificaat VCA Basis
Je leert de basiskennis op het gebied van Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM). Werk je in een risicovolle werkomgeving (denk aan: fabriek, magazijn of loods) en moet je kunnen aantonen dat je veilig kunt werken? Haal dan dit certificaat!
-
Certificaat NEN 3140 VOP
Verricht jij voor je werk eenvoudige werkzaamheden aan elektrotechnische installaties of wil je benoemd worden tot ‘NEN 3140 voldoende onderricht’ persoon? Dan is deze training bedoeld voor jou. Je leert o.a. over het vervangen van smeltveiligheden en persoonlijke beschermingsmiddelen op juiste wijze gebruiken. Veiligheid voor alles!
-
Certificaat NEN 3140 VP
Werk jij aan schakelkasten en machines die onder spanning staan en voer jij inspecties daarop uit? Volg dan de training NEN 3140 vakbekwaam persoon. Bij deze training leer je o.a. het af- en aankoppelen van motoren en het meten en vervangen van zekeringen en mespatronen. Inspecteer erop los!
-
Certificaat ATEX
Ben jij geen operator, maar werk je wel in een bedrijf met explosiegevaarlijke gebieden? Dan is het nodig om de juiste kennis te hebben van explosiegevaar en de risico’s en maatregelen die hiermee samengaan. De cursus ATEX Basisprincipes (EX 001) is een brede explosieveiligheidstraining die je de juiste specialistische kennis en vaardigheden bijbrengt. Lekker knallen dus! 💥
-
Certificaat EMC
Ben jij een technicus die elektrotechnische installaties onderhoudt, installeert en daaraan service verricht? Dan is deze training bedoeld voor jou. Je leert o.a. de juiste invoer van kabels in een besturingskast en het aansluiten van EMC-kabels en gearmeerde kabels met litze. Een echte alleskunner word je dus.
-
Certificaat F-gassen
Kom jij tijdens je werk als monteur, installateur of technicus in aanraking met installaties die koude middelen bevatten, maar heb je je F-gassen certificaat nog niet? Volg dan deze cursus! Je leert onder andere meer over inspecties uitvoeren aan koeltechnische installaties. Laat je kennis niet in de kou staan!
-
Europees certificaat bouwkundige montage zonne-energiesystemen
Je leert hoe je op een veilige en deskundige manier zonnepanelen op het dak monteert. Na afloop van de cursus weet je hoe je veilig moet werken op hoogte, kun je werken met een pannenlift, steigermateriaal en kun je een zonne systeem monteren.
-
Certificaat laadpalen monteur
Je leert eerst de basis van elektrotechniek, waar je een apart Elektro Basis certificaat voor krijgt. Vervolgens groei je door met de opleiding Elekto Vervolg, waar je de basisvaardigheden elektrische installaties leert, die je ook afrondt met een certificaat. Tot slot haal je specifieke laadpalen modules en kun je aan de slag als gecertificeerd elektromonteur laadpalen.
2. Online trainingen in de techniek
Speciaal voor iedereen die in de techniek werkt, of wilt werken, raden we de volgende trainingen aan:
-
Basisveiligheid VCA
Weet jij welke gevaren en risico's zich kunnen afspelen op het werk? En weet je hoe je kunt werken met persoonlijke beschermingsmiddelen om jezelf tegen deze gevaren te beschermen? Wanneer je deze training hebt afgerond weet je precies hoe je veilig omgaat met machines en gereedschappen. Ook weet je hierna hoe je veilig omgaat met gevaarlijke stoffen en werk je veilig bij brand- en explosiegevaar.
-
Bedrijfshulpverlening (BHV)
Je leert de basis om adequaat te kunnen handelen bij voorvallen en ongelukken, bijvoorbeeld in geval van spoed bij een beroerte, een epileptische aanval of een hartinfarct. Maar ook hoe te handelen bij niet-spoedeisende hulp zoals bij kneuzingen en huidwonden. Zo weet je altijd in elke situatie wat je moet doen!
-
Introductie Elektrotechniek
Je leert in deze training wat elektriciteit precies is, hoe het ontstaat en op welke wijze het verwerkt zit in alle apparaten en daarmee ons dagelijks leven. Ook leer je over veiligheid en het meten van spanning. Alles wat je nodig hebt voor een goed basisniveau aan kennis. Pas op dat je niet in shock raakt!
-
Introductie Arbo voor leidinggevenden
Na deze training ken je kern van de Arbowetgeving en kun je dit vertalen naar de praktijk. Als leidinggevende weet je hierna op basis van een nulmeting hoe gezond je medewerkers zijn én maak je op basis hiervan meteen stappen om verbeteringen aan te brengen. Lekker bezig!
-
Effectief communiceren in het kort
Ook in technische functies is effectief communiceren van toegevoegde waarde. Wil je betere resultaten door goede en heldere communicatie? Start dan met deze introductie in het verbeteren van communicatieskills. Door gesprekstechnieken te oefenen word je steeds beter in communiceren.
Inschrijven online training
3. MBO- en BBL-opleidingen in de techniek
Een BBL-opleiding is een opleiding waarbij je werkt en leert tegelijkertijd. Als je een BBL-opleiding volgt, ga je werken bij een erkend leerbedrijf, ontvang je salaris en ga je af en toe naar school om de theorie te leren.
Mbo staat voor middelbaar beroepsonderwijs. Het is onderwijs dat aansluit op de middelbare school (vmbo: voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs).
Tempo-Team bied ook erkende techniekdiploma's aan (mbo & bbl). Je kunt op ieder moment starten met een technische opleiding. Welke opleiding past bij jou?
-
Operator A en B (mbo 3)
-
Mechanisch Operator A en B (mbo 3)
-
Monteur Mechatronica (mbo 2)
-
Operator C (mbo 4)
-
Medewerker Voeding & Technologie (mbo 2 of 3)
Bekijk alle mbo- en bbl-opleidingen