Ga snel naar:
Wat is een werk-leertraject in de techniek precies?
Een mbo- of bbl-opleiding bestaat vaak uit een werk-leertraject. En dat is top, want daarmee krijg je het beste van twee werelden! Vaak ga je één dag naar school en werk je vier dagen in de week. In het werkveld doe je samen met je studiegenoten praktijkopdrachten. En je krijgt gewoon betaald voor je werk!
Aan het eind van de rit heb jij een landelijk erkend mbo-diploma én kun je ondertussen gewoon je boodschappen betalen. Dikke voorsprong voor jou dus met onze baangarantie. Start nu maar meteen, want jij gaat knallen! Klaar voor je vliegende start? Af! 🚀
6 voordelen van een mbo-opleiding in de techniek
Yess, met onze mbo-opleidingen in de techniek sta jij direct in de fabriek. 🏭 Ben jij klaar om alle machines te ontcijferen? Let's go! Om deze redenen is een opleiding in de techniek écht iets voor jou:
-
Je leert alles over machines en storingen en brengt het meteen in de praktijk
-
Je krijgt betaald tijdens je opleiding, hoe lekker is dat?
-
Een landelijk erkend mbo-diploma (niveau 2, 3 of 4) aan het eind. 🎓
-
Geen code in boeken, maar fijne praktijklessen en filmpjes.
-
Volg grotendeels de opleidingen vanuit huis, tenzij je praktijkles hebt (meestal ben je dan ook gewoon aan het werk).
-
En het beste: gegarandeerd een baan in de techniek wanneer je slaagt!
Klinkt toch te goed om waar te zijn: de hele dag met machines bezig zijn terwijl je leert én verdient? Is het dus niet bij Tempo-Team! Ga meteen aan de slag en meld je aan. ✔️
Meld je hier aan!
Word een techneut!
In de techniek is altijd een geschikt instapniveau voor jou. Zolang je maar niet bang bent om hard te werken én leren! Ben jij er klaar voor denk je? En wil je graag weten waar je als technici begint?
-> Lees hier alles over ons groeipad door de techniek!
Ga in de techniek werken met onze mbo-opleidingen
Wij bieden keuze uit vijf techniek opleidingen die je kan volgen:
1. Operator A en B
Als procesoperator A houd je het productieproces in de fabriek in de gaten en werk je aan de machines. Je kent het proces heel goed en merkt het meteen als er iets niet goed loopt. Storingen die optreden los je snel op. Je werkt in een omgeving waar milieu en veiligheid centraal staat en je vindt het interessant om te leren over hoe machines werken. De productie gaat dag en nacht door, daarom heb je onregelmatige werktijden en ploegendiensten. Het verschil tussen procesoperator A en B is dat je als procesoperator B meer verantwoordelijkheden hebt.
3. Mechanisch Operator A en B
Als mechanisch operator A zorg je ervoor dat het productieproces of een deel ervan goed verloopt. Je weet veel van het proces af. Als er iets mis dreigt te gaan, stuur je bij of verhelp je meteen de hele storing. Je houdt hierbij rekening met kwaliteit, werkvoorschriften, arbeidsomstandigheden en milieu. Je werkt vaak zelfstandig en je draagt volledige verantwoordelijkheid af van wat je doet.
Grote, ingewikkelde machines en apparaten zijn voor jou geen probleem en je zorgt ervoor dat alles altijd goed werkt. Het verschil tussen A en B is weer dat mechanisch operator B meer verantwoordelijkheden heeft dan mechanisch operator A. Je gaat vaak aan het werk in de voedings-, chemische of elektrotechnische industrie.
4. Monteur Mechatronica
Als monteur mechatronica voer je onderhoudswerkzaamheden uit aan mechatronische systemen. Je werkt meestal in een werkplaats, of op een aparte montage-afdeling van een elektrotechnisch bedrijf. Je beschikt over basiskennis van het assembleren van mechatronische producten en je kan technische tekeningen goed interpreteren.
Hiernaast heb je een nauwkeurige en veiligheidbewuste werkhouding. Je werkt zelfstandig bij korte projecten, en bij grotere projecten heb je vooral een ondersteunende houding. Je bent verantwoordelijk voor een goede oplevering van het werk.
5. Operator C
Als procesoperator C ben je werkzaam in zeer uitlopende sectoren binnen de techniek- of procesindustrie. Dit betekent dat de context en de werksetting sterk variëren. Je bent een specialist die zelfstandig en op flexibele wijze productieprocessen beheerst en eventueel coördineert. Dit gaat om zeer uiteenlopende controle- en bedieningsapparatuur. Je bent alert op mogelijke product- en procesverbeteringen en komt met gefundeerde verbetervoorstellen. Je overziet het totale productieproces en bent daar ook verantwoordelijk voor.
Je hebt soms coördinerende taken op het gebied van productie, kwaliteit en onderhoud. Je begeleidt teamleden, stuurt ze aan en bent er voor eventuele vragen.
6. Medewerker Voeding & Technologie
Als medewerker voeding en technologie ben je gericht op het bereiden, samenstellen en/of verpakken van voedingsmiddelen voor mens en dier. Je bent je bewust van de invloed van werkzaamheden en op de voedselkwaliteit, productiviteit en op de kosten. Je bent inzetbaar bij verschillende processen en op verschillende werkplekken. Je neemt receptuur, bereidingsgegevens, en -planning door, zet ingrediënten en verpakkingen klaar en maakt apparatuur klaar voor gebruik. Je werkt volgens standaardprocedures en zorgsystemen. Het resultaat van je werk is dat producten tijdig en in de juiste hoeveelheden zijn ontwikkeld, geproduceerd of verpakt zijn.
Klaar voor? Tijd om de machines te ontdekken!
Nu heb je toch geen excuses meer om nog te wachten? Juist ja, aan de bak dus! Kraak de code, en word een spin in het web van de machines. Geef je intercedent of loopbaanadviseur in de buurt alvast een belletje en kom erachter wat de mogelijkheden zijn. 👇
Woon je in:
Werken én leren tegelijk? Check onze vacatures in techniek!
Tempo-Team heeft werk-leertrajecten in de techniek voor de functies die je hierboven voorbij hebt zien komen. Neem een kijkje bij onze vacatures om te zien welke toekomstige baan we voor jou hebben!