Wat doet een ambulant begeleider
Als ambulant begeleider zorg jij dat je cliĆ«nten zelfstandig kunnen (blijven) wonen.š” Is er hulp nodig in het huishouden? Jij fixt het! Een luisterend oor? Jij staat al klaar met een kopje thee. Heeft je cliĆ«nt het zelfvertrouwen nodig voor dat ene belangrijke belletje? Ook daar help je bij! Kortom: dankzij jou vinden cliĆ«nten de kracht om nog jaren zelfstandig te blijven en te wonen. Een prachtige baan in de zorg dus.
Staat een ambulant medewerker voor iedereen klaar? De mensen die een ambulant begeleider nodig hebben, zijn voornamelijk mensen met een specifieke hulpvraag. Iemand met psychische of lichamelijke problemen. Denk aan: hulp bij een belletje naar de huisarts, kinderen ophalen van school of het betalen van rekeningen. Je ondersteunt ze in hun dagelijks leven met alles waar ze tegenaan lopen. En fleurt ze natuurlijk op!
Je Ɣller-Ɣller-Ɣllerbelangrijkste taak als ambulant begeleider is ervoor zorgen dat je cliƫnt zelfstandig kan blijven wonen. Het takenpakket is dus superallomvattend. Wat die dagelijkse taken kunnen zijn? Hierrrr komen ze:
- Jij zorgt voor structuur en regelmaat. Op tijd opstaan, helpen met de ontbijttafel en de broodtrommeltjes voor de kinderen? Met jouw hulp gaat het nƩt wat sneller!
- Ook help je in het contact met hulpverleners. Vindt je cliƫnt het moeilijk om de huisarts te bellen? Jij zit er geruststellend naast! Door jouw hulp vindt de cliƫnt de kracht om het de volgende keer zelf te doen. Supermooi toch?
- Maar voor administratieve hulp deins je niet terug. Samen lopen jullie de rekeningen door, en maken jullie het huishoudpotje voor de week.
Kortom: je bent onderdeel van het dagelijkse leven van je cliƫnt en helpt deze bij alles. En dat maakt het werk als ambulant begeleider zo leuk! De taken verschillen van dag tot dag, van cliƫnt tot cliƫnt. Werk je als begeleider in de ouderenzorg? Dan help je misschien met de boodschappen of het koken. Begeleid je iemand met fysieke restricties? Dan help je misschien met stofzuigen of de kinderen in bed leggen.
De werkdag van een ambulant begeleider: geen dag is hetzelfde
Hulp met de boodschappen, de š of de was? Jouw werkdagen als ambulant begeleider zijn superafwisselend! Waar je op maandag een kind met autisme helpt met huiswerk, laat je de andere dag de hond uit van iemand met dementie. Je bouwt een persoonlijke band op met deze mensen en helpt ze daar waar ze op hun kwetsbaarst zijn: thuis.
EĆ©n ding is zeker: als ambulant begeleider heb je een dikke vette baangarantie. Overal wonen mensen die ambulante begeleiding nodig hebben. Vaak wordt het zelfs geregeld vanuit de gemeente. Jij kan dus letterlijk OVERAL aan de slag! Ook bij jou in de buurt.
Benieuwd hoe een dag in je toekomstige leven als ambulant begeleider eruit kan zien? Check het hier:
Gemiddelde salaris van een ambulant begeleider š¤
Als fulltime ambulant begeleider verdien je gemiddeld tussen ā¬ 2.891 en ā¬ 4.207 bruto per maand. Lekker salaris toch?! En werk je 40 uur per week, dan is dat ongeveer ā¬ 42.588 per jaar. Daar kun je ruim 14.000 kopjes koffie van kopen! š Werk je liever flex? Dan kun je uitgaan van een gemiddeld uurloon van ā¬ 20. Tsjakkaaa!
Hoe weten wij dat ambulant begeleiders dit gemiddeld per maand verdienen? Dankzij onze salariswijzer! Deze tool berekent het gemiddelde maandloon van Tempo-Teamers met deze functie. Let op: hierin nemen wij leeftijd, locatie en eventuele extraatjes niet mee.
Meer weten over moneys, doekoes, guap, flappen, cash, floes, knaken? Of benieuwd wat je verdient als helpende of verpleegkundige? Wij vertellen je alles over salaris!