Wanneer trakteer je bij collega's?
Er zijn natuurlijk veel redenen om lekkers mee te nemen naar je werk. Elke dag kan je zelf de slingers ophangen, toch? Trakteren op je verjaardag is natuurlijk de voornaamste reden, maar er zijn meer situaties waarin trakteren zorgt voor blije collega’s!
Wat zijn goede momenten om te trakteren?
Wist je dat trakteren zorgt voor verbinding met je collega’s? En dat zorgt weer voor meer werkplezier! Want zeg nou zelf: het is toch superleuk als een collega iets wil vieren met jou? En het is natuurlijk veel gezelliger kletsen als er een stuk taart voor je neus staat! 😜
Voor wie is je traktatie?
Het liefst zou je natuurlijk het hele bedrijf trakteren als je iets te vieren hebt, maar het verschilt per werkplek of dat realistisch is. Werk je in de horeca of catering met 20 collega’s? Dan is het zeker goed te doen! Maar werk je in een loods, bij de overheid of een groot productiebedrijf? Dan wordt het misschien toch nét wat te prijzig voor je portemonnee om al je collega’s te trakteren. 💸
Kies er dan voor om de collega’s waar je op dagelijkse basis mee samenwerkt te trakteren. Check van tevoren even hoeveel mensen er die dag aanwezig zijn en tel daar nog vijf bij op om zeker te zijn van je zaak. Zo heb je altijd genoeg lekkers!
Vind het juiste moment om te trakteren op werk
Trakteren op werk is superleuk, maar je moet wel een goed moment uitkiezen. Collega’s zijn druk, aan de telefoon of lopen rond in het magazijn. Pak dus dat pauzemomentje waar wel iedereen zit, zet je traktatie klaar in de kantine of check bij je teamleider wanneer er even een momentje is voor jouw traktatie.
Ook ligt het eraan wat je trakteert. Trakteer je iets voor bij de koffie? Dan is het makkelijk om het direct ‘s ochtends te doen. Ga je voor iets hartigs? Dan kan je er beter voor kiezen om dit ‘s middags te doen of bij de borrel bijvoorbeeld. Wil jij een traktatielunch of ontbijt regelen? Leuuuk! Extra gezellig en dan weet je zeker dat iedereen hongerig is. Breng je collega’s dan wel even op de hoogte, zodat ze straks niet met een dubbel ontbijt in hun maag zitten. 😉
En dan: het trakteren zelf! Je kan een rondje lopen langs werkplekken. Maar je kan ook van tevoren even een appje of mailtje rondsturen dat je gaat trakteren op een bepaald tijdstip. Zo weten je collega’s of ze tijd hebben om even aan te haken en je overvalt niemand. Kan het werk niet zomaar onderbroken worden? Laat dan een briefje achter in de kantine met waar je collega’s de traktatie kunnen vinden.