Werken bij een mkb bedrijf: waarom het leuk is om bij de bakker om de hoek te werken 🙌

Bij een groot bedrijf werken klinkt misschien indrukwekkend, maar laten we eerlijk zijn: het echte werkplezier vind je vaak juist bij die gezellige mkb's. Denk bijvoorbeeld aan de bakker om de hoek. De geur van versgebakken brood, de warme sfeer en het persoonlijke contact met klanten; dat zijn de ingrediënten voor een werkdag waar je met een glimlach aan begint en mee eindigt. Maar waarom is werken bij zo'n mkb eigenlijk zo leuk? Laten we je even lekker maken!

Iedere dag voelt als thuiskomen 🏡

Werken bij bijvoorbeeld een bakker is meer dan alleen een baan. Het is een gevoel. Je kent je collega's door en door en de klanten zijn geen gezichten die je na een keer alweer vergeet. Nee, je leert ze echt kennen. Die meneer die altijd een volkorenbrood koopt en stiekem toch een croissantje meeneemt. Of dat gezinnetje dat op zaterdagochtend samen hun weekboodschappen doet. Jij bent een vast onderdeel van hun routine en dat geeft voldoening. Het voelt alsof je deel uitmaakt van een grote familie en dat is toch heerlijk?

Grote impact, klein team

Bij een mkb-bedrijf werk je in een klein team, en dat betekent: veel verantwoordelijkheid en een grote impact. Je bent niet zomaar een radertje in een machine. Nee, jouw ideeën en inzet maken echt een verschil!💪 Heb je een goed idee voor een nieuwe broodsoort? Wie weet wordt die volgende week al gebakken! Die directe betrokkenheid bij het reilen en zeilen van het bedrijf zorgt ervoor dat je werk écht betekenisvol is. Je ziet de vruchten van je harde werken en dat geeft elke dag een extra dosis energie!

Flexibiliteit en persoonlijke groei🌱

In een mkb is er vaak meer ruimte voor flexibiliteit. Heb je behoefte aan een nieuwe uitdaging of wil je je verder ontwikkelen? Grote kans dat er mogelijkheden zijn om nieuwe taken op te pakken of om trainingen te volgen. Het is een plek waar je kunt groeien. Niet alleen in je functie, maar ook als persoon. En het mooie is: je bent niet gebonden aan strakke hiërarchieën of bureaucratie! Nee, hier kan je gewoon naar de eigenaar stappen met je ideeën of wensen. Dat is de kracht van kleinschalig werken! Leuk toch! Meer weten over hoe je kan werken aan je persoonlijke groei? Wij vertellen je er meer over!

Echte waardering

Bij de bakker om de hoek ben je geen nummer, maar een waardevol lid van het team. Hier krijg je de waardering die je verdient, van zowel je werkgever als de klanten. Een simpele ‘dankjewel’ of een glimlach van een tevreden klant kan je dag helemaal maken! En die waardering werkt natuurlijk twee kanten op. Doordat je klanten zo goed leert kennen, ben jij ook een stukje van hun dag waar ze blij van worden.

Werken bij een mkb-bedrijf via Tempo-Team🙌

Yes, wil jij die baan die bij je past? Denk ook zeker aan de mkb-bedrijven! Zoals de bakker om de hoek. Simpelweg omdat ook daar super leuke vacatures liggen waar van er waarschijnlijk wel 1 bij jou past! Werken bij een mkb-bedrijf is persoonlijk, flexibel, en bovenal geeft het je de kans om echt impact te maken. Hier kan jij  Vind je wat hulp bij jouw zoektocht wel fijn? Wij bij Tempo-Team staan voor je klaar. Doordat er altijd wel een vestiging in de buurt zit, kennen wij jouw regio op ons duimpje. Samen met jou vinden we die leuke baan, bij een midden of klein bedrijf, die helemaal bij jou past! Dus, of je nu net op zoek bent naar een baan of toe bent aan iets nieuws.. vergeet de grote bedrijven even en kijk eens om je heen. Misschien vind je de leukste werkplek wel dichterbij dan je denkt! Veel werkplezier!


Check alle mkb vacatures!