Van buiten werken naar binnen leidinggeven: Dave’s reis naar teamleider💪

Bij Tempo-Team houden we van verhalen waarin mensen hun eigen weg banen en doorzetten. Zelfs als het pad onverwachte wendingen neemt. Dave Caris is daar het perfecte voorbeeld van. Hij begon zijn carrière als stratenmaker en graafmachinist. Dave heeft mooie stappen gemaakt en is uiteindelijk doorgegroeid naar zijn huidige functie als teamleider bij PostNL! Zijn reis laat zien dat met de juiste mindset en ondersteuning de mogelijkheden eindeloos zijn. We spraken met Dave over zijn loopbaan, de keuzes die hij onderweg heeft gemaakt en hoe hij zijn team inspireert om elke dag weer het beste uit zichzelf te halen.

Waarom heb je de overstap gemaakt van stratenmaker naar een rol bij PostNL?

Van stratenmaker en machinist naar logistiek teamleider bij PostNL? Ja, dat had ik nooit verwacht! Het begon allemaal toen ik als sorteermedewerker bij PostNL startte. Dit deed ik om dichter bij de familie te kunnen werken. Maar mijn drang om het beste uit mezelf te halen en om anderen te inspireren heeft me gebracht waar ik nu ben! Toen ik de kans kreeg om door te groeien, heb ik die met beide handen aangegrepen. Je moet soms een sprong in het diepe wagen!

Hoe ben je doorgegroeid naar een leidinggevende rol bij PostNL?

Een collega op dat moment mijn teamleider merkte al snel mijn leiderschapskwaliteiten op en stelde voor om de stap te maken naar een leidinggevende rol. Door zijn vertrouwen kreeg ik de kans om intern door te groeien. Als teamleider leerde ik hoe je een team op een effectieve manier kan leiden, problemen kunt oplossen en processen soepel kan laten verlopen. Wat echt het verschil maakte was de manier waarop ik leerde. Ik leerde om met respect met mensen om te gaan. En mijn team te ondersteunen. Deze mix van vaardigheden heeft me gebracht waar ik nu ben als teamleider.

Wat zijn volgens jou de belangrijkste vaardigheden voor een teamleider?

Mensenkennis, dat is echt essentieel. Je moet weten hoe je met verschillende karakters omgaat en hoe je een team bij elkaar houdt. Respect is daarbij de basis. Bij Tempo-Team streven we naar een 8+ beleving voor zowel onze medewerkers als klanten. Ik vind dat het begint bij hoe we elkaar behandelen. Daarnaast is communicatie een belangrijke vaardigheid. Als teamleider moet je niet alleen je team kunnen aansturen, maar ook een brug kunnen slaan tussen de medewerkers en het management. Dit zorgt ervoor dat iedereen op één lijn zit en er effectief gewerkt kan worden.

Hoe zorg jij ervoor dat jouw team die 8+ beleving ervaart? 🌟   

Elke dag maak ik tijd voor een praatje met mijn teamleden. Dat vind ik enorm belangrijk. Ik wil weten waar ze tegenaan lopen en hoe ik hun werk leuker kan maken. Fouten maken mag, als je er maar van leert. Dat stimuleert mensen om beter te worden zonder dat ze bang om een fout te maken. Daarnaast zorg ik ervoor dat successen gevierd worden, hoe klein ook! Dit zorgt voor een leuke werksfeer waarin iedereen gemotiveerd blijft om het beste uit zichzelf te halen. “Want uiteindelijk is een tevreden team een productief team”, zegt Dave met een glimlach.🙂

Wat zou je anderen aanraden die willen werken als teamleider bij PostNL?

Als je denkt dat je er klaar voor bent, ga ervoor! Laat zien dat je verantwoordelijkheid aankan en blijf jezelf ontwikkelen. Wees leergierig en blijf jezelf verbeteren. Maar het allerbelangrijkste? Respecteer anderen. Als je dat doet, is doorgroeien bijna vanzelfsprekend. En onthoud: je hoeft niet alles meteen te kunnen. Het is belangrijker dat je de wil hebt om te leren en te groeien. Als je de juiste instelling hebt, komt de rest vanzelf. Ik ben zelf ook nooit uitgeleerd en dat maakt mijn werk zo interessant. Dus als je een kans ziet, pak hem dan met beide handen. Je zult er geen spijt van krijgen.

En Dave, wat motiveert jou elke dag weer?🧐

Ik haal mijn plezier uit de tevredenheid van mijn team. Als zij met een glimlach naar hun werk komen, dan weet ik dat ik iets goed doe. Werkplezier is voor mij de sleutel tot succes. Daarnaast vind ik het geweldig om te zien hoe mijn teamleden zich ontwikkelen en groeien in hun rol. Dat ik daar een bijdrage aan kan leveren, geeft me elke dag weer nieuwe energie! Het is de drijfveer achter alles wat ik doe. 💪

Wil jij, net als Dave, ook doorgroeien in je carrière?

Bij Tempo-Team Performance Management begeleiden we je graag bij elke fase van je carrière. Van de eerste stappen tot de hoogste leidinggevende posities. Door te investeren in jezelf en gebruik te maken van de kansen die er zijn, kun je net als Dave een succesvolle carrière opbouwen waar je trots op kunt zijn. Bekijk de vacatures en ontdek jouw mogelijkheden om het verschil te maken! 

Alle vacatures als logistieke teamleider bij PostNL
Bekijk alle vacatures bij PostNL
Lees meer over werken bij PostNL